уважаемият съгражданин

Тия дни, черноморското крайбрежие биде затрупано от неясна, белезникава, мазна субстанция. Никой не знае какво е туй чудо. Институциите се бавят. Четох разни статии, включително и мнието, че “Черно море се превърна и в бунище за химикалите“.

Забелязвам думата ОСТАВКА в статията.

Да, аз също ходя по протестите и крещя ОСТАВКА! Само че тук този лозунг няма място. Службите, които се занимават с тия неща, са твърде далече от политиката, но твърде близо до нас, обикновените български граждани (ОБГ).

Тия служби са съставени от ОБГ тип “търтей”, които се срещат под път и над път. Когато (не ако) О. подаде ОСТАВКА, тия хора, в повечето случаи, ще си останат по местата. И ще продължат да си търтéят.

В тия служби никой не взима решения. Мисленето там е останало още от “комунистическо” време. Ако някой ОБГ се направи на десижънмейкър, може да направи грешен завой, след което да му трият сол на главата, или дори да го увóлнят! Затова решенията се оставят за по-висшестоящите. Които ги оставят за още по-висшестоящите. Които пък се занимават с 10% от решенията, щото другите са им под нивото на поста.

Освен това, ако някой ОБГ си размърда гъза в милите, родни служби, ще се наложи да намали кафенцата и цигарките. И ще започне да върши работата, за която е бил монтиран там, без да е бил почерпен!

Ма как! Това си е живо про боно!

Нимой!

Цъ!

Не, за мистериозните мазни неща по Морето не бих обвинил О., поне докато не се (д)окаже, че виновни са Лукойл, и че цялото бавене е станало по политически причини. Дотогава съм склонен да виня ОБГ, които си драпат служебно макарите и си дръгнат институционално катеричките.

Но нищо, администрацията ни е толкова голяма, че колкото повече време за цигарки имат, толкова повече подпомагат родното тютюнопроизводство.

Или?

One Reply to “уважаемият съгражданин”

  1. “Затова решенията се оставят за по-висшестоящите. Които ги оставят за още по-висшестоящите.” А най-висшестоящите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.