цензура

Трябва ли да се сезират СЕМ и прокуратурата заради медийното осмиване на парламента?

ЪЪЪЪЪ, не…

Това, шъ мъ извините, е ебати тъпото предложение! Първо, медиите ни са свободни (въпреки, че може много да се спори, но поне конституционно им е позволена свобода на словото). Второ, чрез думите си те не ощетяват нечия свобода, а изразяват (общественото) мнение – същото може да се види и в нерегулираните свободни медии, като например блоговете и форумите. Трето, медиите не съществуват единствено за да ни забавляват – те са неофициален регулиращ орган в едно общество. Мисля, че третата точка е най-важната.

Какво представлява осмиването на парламента в медиите? Това е своего рода критика. А медиите (повтарям – блоговете влизат в това число) съществуват за да дадат поле за изява именно на тези, които желаят да критикуват, насърчават, питат, обсъждат и т.н.

Та защо да се сезират СЕМ и прокуратурата? Защото, о ужас, някой си е позволил да критикува парламьенто в свободен формат? Ама как може, това е невиждано, парламентът и парламентаджиите са чисти като утринна роса, това е подигравка с тях…

Аре бе, мухльовци, в моите най-нелюбими Съединени Американски Щати си позволяват не да се подиграват, ами най-грубо да се ЕБАВАТ с политиците и народните си представители (вижте на какво направиха онази смотла Сара Пейлин в “Saturday Night Live”), а вие тука ще мънкате като путки! Ако си бяхте замълчали, сигурно даже щеше да ви се размине цялото внимание – негативно, при това.

Ако въпросните два органа (хихи – това пък е съвсем друга тема) се самосезират, това ще бъде най-явна цензура на свободното слово. Какво ли пише за това в Конституцията?

4 Replies to “цензура”

  1. ш В и Б ! И ТО В Г и З ! Много изнагляхте ей ! трябва ни налка революцийка да
    ви “оПРАВИМ Множко” политици грозни!

Коментирай

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.