Gettyt for free!

Радвайте се, онлайн медии, блогъри, любители и тямподобни потребители на картинки с ниска резолюция (да се чете 72dpi)! Getty Images пуснаха цялата си колекция за свободно ембедване в сайтове, като iframe кодът, който предоставят, ще монтира caption под картинката, вместо watermark върху нея, а клик върху снимката води до съответната страничка в Getty. Ето един сладък пример:

Това би трябвало да е особено удобно, а и най-сетне сайтове, сайтчета и псевдомедии ще посочват източника такъв, какъвто е (за разлика от “снимка: интернет”).

Ето и как можете да си докопате въпросния ембед код:

Стъпка 1:

подчертал съм с жълто важния бутон
подчертал съм с жълто важния бутон

Стъпка 2:

подчертал съм с жълто важния бутон
подчертал съм с жълто важния бутон

И не, не е необходимо да сте регистрирани или логнати, просто влизате, намирате си снимката, кликвате върху нея и си я монтирате където намерите за добре.

Можете дори да ембеднете снимка директно от друг блог, чрез ембед бутона под нея. Но нямате право да използвате тези безплатни снимки с комерсиална цел. И да, някой ден платформата Getty може да се възползва от този си инструмент, монтиран във вашия блог/сайт и да събира информация, или дори да предоставя реклами. Засега няма да го правят, но някой ден, все пак, биха могли.

5 Replies to “Gettyt for free!”

  1. Е сега вече нямат оправдание за краденето на снимки, което дефакто си е препубликуването им без атрибуция.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.