ами ако?

Управляващите имат пъклен план. Те явно са си заплюли месец май 2014 година и дотогава трябва да си свършат каквото имат да вършат – техните тайни машинации. Конспирация до конспирацията, мила моя майно льо! Измами, шантажи, кражби, заменки, търгове, проценти…

Всичките са в кюпа и всичките са маскари!

И така си мислим ние, докато протестираме, или гледаме телевизия, или пием бира и бистрим политиката.

Ами ако не е така?

Ако тия хора реално са убедени, че всичко, което сътворяват, ден подир ден, е на ползу роду? Е, тук-там някой и друг лев гаврътнат, ама това не е нищо на фона на всичките усилия, на всичкото усърдие, на всичката им целеустременост да спасят българина от пъклото!

Вие представяте ли си, че те всъщност може да си вярват?

И ненадейно, в моята глава, онези, машиниращите, измамни конспиратори, които си представях досега, се превръщат в интересни, интелигентни, изненадващо силни персони, като истинските, романтизирани мафиоти, които имат сила и воля да се противопоставят на статуквото, реда, обществото… Малко като онези от Престъпна империя. И на техния фон, тия вярващите си пухльовци*, тия wannabe-та, са просто смешни.

 

– – – –

*пухльо = путка + мухльо

One Reply to “ами ако?”

  1. Ама те наистина си вярват, убедена съм в това. Защото вярата в нещо зависи от това как си устроен. А хората са ужасно различни. Затова вярваме в различни неща. Настоящите – в това, че са прави. Предишните – в това, че те са прави. Останалите – в това, че има нещо сбъркано в цялата ситуация.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.