58,400

smokesНе знам защо ми хрумна, но го сметнах.

8 години х 365 дена х 20 цигари на ден.

Наистина ли това съм направил? И продължавам?

Е, да, мога да се оправдая, че тази сметка е worst case scenario – спирал съм за по 1-2 месеца, има дни, в които не съм пушил, има месеци или години, в които не съм пушил по цяла кутия на ден…

От друга страна, има високосни години, има дни, в които съм пушил по 2+ кутии (ех, тия дискотечни времена, тия пиянски истории!), има периоди, в които съм пушил огромни цигари (Benson & Hedges Deluxe Ultra Lights).

В крайна сметка, 58,400 цигари звучи ужасяващо.

58,400 цигари = 2,920 кутии (по 20 цигари) = 292 стека (по 10 кутии) = 5.84 мастърбокса (по 50 стека)

(Което, по днешни цени на дребно, е около 14,600лв.)

Ебати!

Това е почти половин килограм катран!
И кой знае колко
амоняк
арсеник
бензол
кадмий
цианид
олово
формалдехид
нафталин
и други лайна!

Ебати!

Защо пуша?!

И защо се чудя на синузитите, тонзилитите, фарингитите, ларингитите и хремите, които ме тормозят по цяла зима?

Мога ли да спра? Отново?

Ама наистина?

Надявам се.

58,400 ме уплаши.

12 Replies to “58,400”

  1. баце, може ли да си толко тъп да изпафкаш 15 бона, кажи ми?! Не е за вярване просто…

  2. Бррр… никога не съм пушила (което не означава, че нямам люти проблеми с хроничен бронхит), ама звучи зловещо… Щом ти се надяваш, че можеш да спреш, и аз се надявам. Мой познат пушеше по четири кутии на ден, после ги спря и не му беше толкова тежко без тях. След година пак пропуши, де. А баща ми пушеше по три кутии, като бях малка, после отведнъж ги отряза и никога повече не е пушил, не му и липсва. То е до нагласа, явно.

  3. И моят баща мина от кутия на ден на нула – последно пуши по Коледа на ’95 и досега не е запалил. Аз бях сравнително лигав пушач, една кутия на 4-5 дни, но и аз съм стигала до кутия (въпросните пиянски дискотечни истории :)) Докарала съм ги до 3 години и половина и не смятам да започвам пак поради редица финансови, здравословни и логистични причини.

  4. да ти издам една тайна – винаги е по-лесно да не почваш, отколкото после да спираш 🙂
    Брат ми ги спира на два пъти – вторият път успешно 🙂
    но в твоя случай трябва да ги замениш със спорт … иначе ще мрънкаш за напълняването 🙂

  5. @helen – Абе сигурно е така, ама явно има някаква тайна как да не ги почнеш. Спирал съм ги около 3 пъти – един за година, един за няколко месеца и един за 1-2 месеца. И всеки път отново почвам!

  6. да, знам, че не пушеше
    ами трябва да ги замениш с нещо 😉
    баща ми е на принципа – аз от цигари няма да умра. всеки организъм е различен. той наистина е heavy smoker и то от много години.
    а майка ми ги почна цигарите няколко години след развода с него. сега и тя пуши много. само като ми дойде на гости ги намалява, че я карам да ходи надалеч за да пуши 🙂 и много й мърморя 🙂

  7. Здрасти!Била съм там,правила съм го.Е,не по 20 на ден,а по 10-15.Не пуша от 2г.,защото плувах 50 м в морето и почнах да хриптя.Забраних си много силно да пуша.Успях от 9-тия път и сега и не помислям дори.Лошото е,че качих 8 кила, от които 6 останаха,хахах,ама съм 175см и не ми личи много.Важното е да се погледнеш в огледалото и да си кажеш:Мамка му!Аз не заслужавам това!-после е лесно.
    П.П.Отказвам да ти посещавам повече блога-караш ме да избирам в разни анкетки.Не разбра ли-жените искат всичко и то веднага!!!:))))

  8. потърси си книгата на Алън Кар. на мен ми помогна макар и да започнах да я чета след като ги отказах.

  9. Аз пък никога не съм ги спирал. Така и не мога да си намеря стимул. Може да опитам с подобни сметки. Иначе хроничния бронхит ми е доста по-добре откакто пуша :))))

  10. Ако па земеш и сметнеш колко кинти си ръснал за пица, пържоли, пържени картофи, салати, млечни продукти и прочее храна цифрата ще скочи хилядократно, но ти няма да спреш да ядеш, нали.
    Намери друг стимул, друже.
    Аз нямам намерение да отказвам цигарите.

  11. Разликата е, че от неядене се умира, а от непушене, най-много да се почувстваш по-добре 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.