юруш на йода!

Ама не Йода, а йода.

В съседна Япония имат проблеми с атомните електроцентрали след ужасното бедствие, което ги връхлетя. Искрено се надявам и вярвам, че ще се справят и ще излязат от руините с гордо вдигнати глави.

Но аз за друго исках да напиша 2-3 реда. Не, не (само) за безумното изкупуване на йод.

Има ли връзка между футболните хулигани, тричането и бедствието в Япония?

По принцип няма, НО…

Честно ви казвам, убеден съм, че нашите “управници” благославят всяко едно нещо, което медиите раздухват, тъй като то позволява българинът (за пореден път) да отклони погледа си от проблемите у нас.

Вместо да се вторачим в здравната реформа (едвам се сдържам да не й монтирам кавички), ние се занимаваме с футболни запалянковци и подпалвачи.

Вместо да се поинтересуваме от образователната “реформа” (тук не можах да се сдържа – ама бива ли да смъкнем още години от образованието?), за нас изведнъж е жизненоважна темата за радиоактивния облак, който… ъ… ще ни връхлети?

Вместо да се чудим какво се случва с държавната политика, свързана с развитието на дребния и среден бизнес; вместо да проверим защо се се увеличили фалитите с 80%; вместо да се поинтересуваме как тъй банките са най-облагодетелстваните структури у нас,

ние се втурваме към аптеките да изкупим де-що има йод.

Ми така де! Здравето си да опазим! От надвисналата радиоактивна заплаха.

Имаше един готин филм със страхотното заглавие “Weapons of Mass Distraction”. Мда.

А Япония – надявам се, че всичко ще се оправи. Успех, tomodachi!

3 Replies to “юруш на йода!”

  1. Има и един друг готин филм: Wag the dogs 🙂
    А иначе тази сутрин аз се впечатлих от интервюто на “Дафинка от Младост”, която била имала връзка с единия от синовете на Кадафи, ама не била “спала с него”, но била “имала чувства” и затова “не била спала с него”.
    Това с кавичките е готино 🙂

  2. Не йод, йодасепт си купуват да си мажат петичките… Ама какво говорим, погледни из някой форум (кхъм, бгмама, кхъм) и да видиш как се всява психоза и как някои хора притежават кокоши мозъци.

  3. Finally,доволен от Мрънкаил. Статията ти пак е породена от bitching impulse, ББ-Pavlov doggie style syndrome, но си е right on spot.Tова с planned mass distraction ти го разказвам още кога беше малък ( т.е. 186см височък). Аналогична на таз радиация “заплаха”, бяха свинския, пичия, кучия грип, доста грийнпийс/учителски/ученически стачки и протести, започнали “от народа” месец-два преди да увеличат стойността на поредното basic necessity и т.н. 🙂 I can see clearly now, the rain is gone :)))))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.