blizoo – глава трета

глава 1

глава 2

Не, все още не е станало по-заплетено. Продължава да е смешно. Вече повече от месец – ни вест, ни кост от Близуците. Спряха ми цифровата телевизия – явно са наясно, че има нещо нередно с този приемник, например неплатени такси. Аналогова все още има. Интернет не знам дали има, защото след като 10 дена не го пуснаха, аз си карам на Spectrum Net и изобщо не ми е минавало през акъла да проверя.

Аз отново да спомена – подписан договор с blizoo нямам. Няма и да подпиша. Искам единствено да дойдат и да си съберат техниката, защото не желая да нося отговорност за нея. Телевизия ще си взема от Bulsatcom или от Vivacom – нали вече имат нова услуга.

Защо пиша този постинг? Защотооооооо…

Онзи ден отидох в най-близкия офис на blizoo. Там една приятна дама се държа много добре с мен, зарадвах се на нормалното човешко отношение. И не само това – зарадвах се, че в офиса имаше човек по време на официалната им (макар и двучасова) обедна почивка. Супер 🙂

Влязох, обясних ситуацията (дрън дрън, нямам нет, дрън дрън, нямам договор, дрън дрън, искам екип да си вземе техниката, дрън дрън). Жената ме изслуша спокойно, поразпита ме за подробности – адрес, телефон, име – след което порови малко в компютъра си.

“Вие към ‘Евроком’ или към ‘Кейбълтел’ сте?” – попита ме тя.

Да, към blizoo съм, но както вече всички знаем, те са коагулация – Евроком + Кейбълтел. На приемо-предавателния ми протокол пише “Евроком”, така че – явно съм към ЕКК Близу.

“Ами аз да ви кажа, че и базите ни са отделни – трябва да идете до някой офис на Евроком”.

(headbang) (facepalm)

Е… Ок, благодаря, приятен ден…

На излизане се обаждам за пореден път на 0700-43-700 и им обяснявам отново историята. Отново ми обещават, че ще се свържат с нужните хора и ще видят какво могат да направят. И пак вече n-ти ден няма реакция от страна на blizoo.

Говорих си с един адвокат. Защо? Защото не искам някой прекрасен ден на вратата ми да застане някой Близук и да ми обясни, че всъщност аз, заради тоя приемо-предавателен протокол от техниците и заради наличието на тяхната техника у нас, им дължа някакви пари, и че, на всичкото отгоре, съм задължен да си плащам месечните такси до края на промоционалния период. Той твърди, че правото е на моя страна. Дано! Ще видим. Може би. Ако някой ден от blizoo се сетят да ме посетят.

Ай пак чау 🙂

23 Replies to “blizoo – глава трета”

  1. Тъкмо днес разсъждавах понеже и аз ще сменям жилището, а в момента съм към Кейбълтел Близуууууууу, дали ужасно много ще ги затрудня ако поискам да прекратят кабелната на едното място и да я пуснат на другото в съвсем различен квартал. Предполагам че да.

  2. Питанките съм ги сложил на random 🙂 Покликай refresh малко – ще ти се покаже пак.

  3. Това не абсурдно, не ридикюлъс, ами не знам дали има дума да се определи ситуацията…

  4. нз при мене е същата работа само дето аз бях на един добър интернет доставчик който беше купен от Кейбъл тел и след това от Близо и ся кво звъня по 2 пъти седмично и нищо.Па по цял ден ми дава грешка 691 invalid username or password аман от идиоти.

  5. Измамата е много по-голяма(имам предвид “Близу”).Ако те интересува ,обади ми се,аз пуснах жалба срещу тях,готвя втора,а те ми направиха предупреждение как се убива куче.Събирам материал.

  6. Колкото и тъжно да звучи и за мен Blizoo са една голяма красива кофа пълна с л***а…. Както и при теб muiio още веднага след пускането на услугата HDTV имах проблем, за който изчаках 5 работни дена за да бъде отстранен, последните 2 от които влизах в разговори на висок тон с call-центъра им през 2 часа. Това беше точно в началото на световното, когато исках просто да се насладя на няколко мача с по-добро качество, за които даже явно съм си платил два пъти, веднъж с данъци щом БНТ го излъчват, втори път с такса към близУ, но това е друг казус.
    Защо пиша днес, защото от няколко дена телевизията ми пикселизира картината доста усилено и все още продължава, защото екип от близУУУ все още няма….

  7. Мм, много поучителна серия постове – изчетох ги с огромен интерес, тъй като в момента търсим доставчик за офиса ни. Там Spectrum не стигат, освен на безумнта цена от 79 лв. на месец, и затова близко до ума ни беше да се обърнем към Близу. Но след като прочетох за твоите премеждия, 100% няма да ги потърсим. Ще видим някой друг обещаващ и с добра оферта.

  8. За 2 дни няколко подобни статии чета. Явно са зарибили доста народ вече и го карат през просото

  9. ako дойде някой близук и поиска нещо просто му поискай наем, че си му съхранявал техниката:-)

  10. Тъй. Вчера отидох до централната каса на blizooгерите. Там имаше само 2-ма души на работа, въпреки 10-ината работни места. Но поне имаше с кого да разговарям.

    Един младеж ми каза, че услугата ми е прекъсната (ми как не, аз не съм плащал нищо и нямам договор!) и че трябва лично да им донеса техниката, но за сметка на това няма да имам проблеми с прекратяването на взаимоотношенията между мен и blizooгерите. Това е добре! Една мацка от колцентъра ми беше казала, че няма да плащам някакви си там неустойки… Ще видим – момчето на касата спомена някакви плащания, но мисля, че е за услугите, които съм ползвал до момента.

    Иначе, както сам той се изрази, в моя случай явно става дума за “нереализирана инсталация”. Ха дано!

  11. На пакет от 15 лв. съм . Скоростта на нета пишат , че е 10 мб , а получавам : 800кб даунлоад и 80 кб уплоад – правете си изводи ……………. :). Сега ще видя как се откача от тея мошенници .

  12. @STEF – Е, все пак в БГ почти няма доставчици, които да гарантират минимална скорост. Тези 10мб, първо са мегаБИТа (1.25 мегаБАЙТа), второ – това е гарантираният максимум. Демек, рекламират ти ограничението в скоростта 🙂 Класика.

  13. Здравейте muiiio,

    още веднъж бих искал да Ви помоля да ни предоставите Вашите координати на complaints@ekk.bg, за да бъде направена проверка по случая и да бъдат взети конкретни мерки за приключването му. Благодаря!

  14. Здравейте blizoo,

    Реших, че това дистанционно общуване коства твърде много време, затова си вдигнах мързеливия задник и се посъветвах с Ваш колега в централния Ви офис (или каса?) в билетния център на НДК. След като човекът ме изслуша и провери данните в системата Ви, ми каза, че е най-добре лично да върна техниката. Също така ми каза, че услугата ми е официално прекратена, както и че нямам договор, по който да плащам неустойки. Доколкото разбирам, единствено ще се наложи да заплатя за времето, през което съм гледал телевизия от blizoo.

    Също така, въпросният човек каза, че това явно е случай на “нереализирана инсталация”. Смятам да му се доверя.

    Адресът ми вече е нерелевантен, като се има предвид ситуацията.

  15. @blizoo

    Това е последният път в който пращам мейл на посочен от Вас адрес, а и вече се отказах от кол-центъра Ви.

    Защо? Защото мейлът отново се върна – този път пощенската кутия на служителя, който отговаря за complaints, е препълнена. Ето сервизното съобщение:

    * * * * *
    Hi. This is the qmail-send program at ****.ekk.bg.
    I’m afraid I wasn’t able to deliver your message to the following addresses.
    This is a permanent error; I’ve given up. Sorry it didn’t work out.

    < **********@ekk.bg>:
    user is over quota
    * * * * *

    А ето мейла, който Ви изпратих:

    – – – – –
    Здравейте,

    Както вероятно Ви е известно, позволих си да помрънкам в личния си блог относно една услуга, която така и не можах да получа:
    http://www.muiiio.com/2010/09/12/1283/comment-page-1#comment-2568

    Надявам се, че не съм нанесъл вреди на Вашата компания, но и че съм допринесъл по някакъв начин за развитието на услугите Ви. Бих се радвал ако го приемете за (ядосана но) градивна критика.

    Всъщност, това, което забелязвам е, че или Вашият кол-център не е добре организиран/информиран, или липсва добра връзка между въпросния кол-център и техническите екипи по поддръжка. Това смея да предполагам, тъй като основната комуникация беше проведена по телефона с Ваши консултанти. В интерес на истината, докато се съветвах със служители на blizoo относно моя проблем (ходил съм в различни офиси и каси и не бих посочил с кой служител съм обсъждал темата), те самите се оплакваха от неадекватното обслужване в кол-центъра. Доколкото разбрах, то води до неприятни ситуации за служителите в офисите Ви, които, за разлика от кол-центъра, се занимават с клиентите на живо и на място. А въпросните клиенти нерядко отиват на крак в тези офиси, ядосани след продължително общуване с кол-центъра.

    Тъй като вече сключих договор с друг интернет доставчик, както и с друг телевизионен оператор, мисля, че адресът ми наистина е нерелевантен. Също така, реших да не разчитам на дистанционна комуникация, а директно да говоря лице в лице с Ваш служител (стига съм мързелувал).

    Благодаря за отделеното време!

    Успех!
    – – – – –

  16. btw мейла е получен, незнам защо Ви е върнало това съобщение!

  17. И аз съм в лют спор с този оператор Близо,подадох и жалба да видим как ще ми отговорят,от 2003г.съм абонат на евроком, миналата година юли месец заявих в офиса им ,че се отказвам от услугите им и да ми изчисли лелката колко им дължа за срока , та лелката ми казва такса за 1 месец ,след което аз я контрирах ,че в моя договор който е от 2003г. пише 15 дни срок на прекратяване и отказах да заплатя цялата такса,година след това тоест юли 2011 ми се обаждат някакви мутри и ми искат 107лв. такса за прекратен договор с евроком на което аз заявих ,че нямам договор с тях от 1 година,веднага се отправих в най близкият им офис за да пусна жалба и познайте какво научавам,че след като съм се отказала от услугите им ,незнайно как после съм потвърдила че си продължавам договора с тях,на което аз отговарям ,че това няма как да се случи без мое знание,та от тази финансова къща ми казаха че евроком ми е прекратил договора декемри месец 2010г.,това прави 5 месеца след моето заявление ,че се разделям с тях ако трябва нека ме извикат на съд но тези 107лв.просто няма да ги видят единствено такса за 15 дни която наи добросъвестно исках да заплатя но те не я взеха,сега смятам да пиша и до комисията за защита на потребителя,защото хем са ми нарушени правата хем тази фирма ми е дала данните на трето лице без мое съгласие,и след като аз съм заявила че се отказвам от техните услуги те са продължили да ме водят техен абонат ,и по този начин са ме направили принудително да стана длъжник за нещо което не съм ползвала
    Един съвет от мен БЯГАЙ ДАЛЕЧ ОТ ТАЗИ НЕКОРЕКТНА ФИРМА БЛИЗО

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.