blizoo

Blizoo казва: “Тук съм, за да ти помогна да откриеш нов прекрасен свят.”

Кампанията им е голяма, вече всички ги знаем – онова странно рошаво лилаво нещо, особеното име… Определено се запомня. Откроява се. Когато някой реши да си пусне кабелна и интернет, вероятно първо се сеща за Blizoo.

Случи се така, че ми се наложи да прокарвам телевизия и интернет в ново помещение. Ситуацията е такава, че удобството на 2-в-1, както и изгодните цени на промоционалните оферти, повлияха на избора ми. Blizoo беше първото, което ми хрумна. Да, знам за Megalan, но нямат покритие там. Net 1 също още не са развили въпросния район, а Spectrum имат само LAN – телевизия предлагат единствено в районите, където имат PON покритие. Online Direct и Speedy Net са с двойно по-високи цени и доколкото разбирам с premium качество, което в момента не търся.

Нужна ми е ОК услуга, средна хубост, с изгодна месечна такса.

Обадихме се на Blizoo, et voila – в събота изпратиха екип, който да ни монтира жиците.

Дойдоха двама учтиви господа – един младеж и един не толкова. Вкараха кабел, сложиха сплитер, мушнаха едната жица в DTV приемник, а другата – в кабелен модем (Cisco, при това, бях впечатлен). Държаха се добре, искрено се зарадвах. Телевизорът показа доста добър образ, програмите си бачкаха… Кабелната тръгна одма.

Кеф!

Докато си събираха нещата, казаха:

“Модемът ще мига известно време, ще се свързва и развързва, но след половин-един час ще тръгне нетът.”

Ние попитахме:

“А договор някакъв не трябва ли да подпишем?”

Те отвърнаха:

“Не, само тук ще ви попълним един протокол. Договор ще подпишете когато отидете в касата – направете го до няколко дни.”

Попълниха протокола, събраха си бумагите и си потеглиха.

30 минути.

1 час.

2 часа

6 часа.

Нет няма.

Обадихме се на Blizoo, където ни казаха, че ще запишат проблема и ще пратят екип на следващия ден (неделя).

Неделя дойде, но не и екипът. Звъняхме 2-3 пъти да ги попитаме и подсетим. “Понеделник.”

Дойде понеделник, но не и екипът. Звъняхме 4-5 пъти, за да видим какво се случва. Записаха си телефоните, на които да се свържат с нас. Обещаха да предадат на “координаторката”. Един наистина учтив господин каза, че на следващия ден също е на работа и обеща да се погрижи.

Понеделник мина.

Вторник. Обадих се да проверя какво се случва. Казах им, че, ако броим събота, вече четири дни нямам нет, като вече трети ден не ни пращат екип. Отново ми казаха, че ще запишат.

Минаха няколко часа, пак звънях в Blizoo. Казаха, че още в събота е било записано обаждането ни и екипът ще се обади преди да дойде – “по ред на заявките” действат, казаха.

Вторник късен следобед. Обади се учтивият господин, който обеща да се погрижи. Най-после нещо конкретно – даде ми конкретен час за сряда и попита дали ще има някой на адреса.

Ще има.

Сега се чудя като дойдат дали просто да не им връча приемника и модема, и да ги изпратя да си ходят по живо, по здраво. 4 дена без интернет, без своевременна реакция, без да запишат конкретен час за обслужване…

Не се прави така, Blizoo. Еле па с нов клиент! Не сте ли чували за лоялност? Първа стъпка – грижи се за клиента! Ако някой ден ми се прецака интернет връзката, определено не бих искал да чакам 4 дена, докато изпратите някого! Аз за 24 забавяне съм сменял доставчик…

Радвам се, че не подписахме договор още при инсталацията, защото “неустойките” на Blizoo са от онзи особен вид глоби, типичен за българските компании – всички вноски до края на договорения период. Същите като на Vivacom – бившето БТК, с което скоро си казахме “сбогом”. Тъй като договор нямаме, колкото и странно да е това, аз мисля да се възползвам от ситуацията.

TV услугата им е добра, на прима виста. Интернет услугата им вероятно също е достатъчно качествена. Но обслужването на клиенти е меко казано нелепо. Всъщност е най-бавното и неорганизирано обслужване на клиенти, с което съм се сблъсквал в живота си. Наистина!

Blizoo – не си толкова близУ.

– – – –
Глава 2.
Глава 3.
Същото, ама при Виваком.

35 Replies to “blizoo”

  1. мъка, може да се пробваш с хомбоксоветеили нещо подобно беше) на мтел. Дават интернет и телфон .Не са по ефтини и не са по бързи, но поне с подръжката няма да имаш проблем защото са си почти мобилни телефони..

  2. “Координаторката” , а? Хахаха :)) Някои неща не се променят, ама дип че са им ниски цените

  3. Сряда дойде, те не изпратиха никого. Преместиха ни за четвъртък привечер… Да видим дали ще дойдат.

  4. Дойдоха от Spectrum Net. Инсталираха си ми интернет. Доста бързо. Тръгнаха си. Малко по-късно една млада дама ми се обади, за да ме попита как е протекла инсталацията, дали съм доволен, дали имам забележки… Feedback, бе, хора! Не може да бъде!

    Ето на, аз съм онлайн 🙂

    А екипът на Blizoo, който трябваше да дойде днес между 16 и 17ч, все още не се е появил. Ако не дойдат скоро, просто утре ще вдигна разните им техники и ще отида в близката каса, за да ги върна.

  5. Blizooo или каквото и да е това чудовище са най некоректната фирма аз съм се обаждал за повреда и те са ми я оправяли след 4 дни дори имаше случай в който сам ходих да оправям тяхната повреда по тяхното трасето защото недойдоха и на всичкото отгоре съм бил с приоритет на повредата 4 дневен приоритет Blizooo ще станеш далече с тва обслужване!

  6. Здравейте muiiio,

    на първо място искам да изкажа своето съжаление от името на Компанията за така създалата се неприятна ситуация и да отправя молба към Вас да ни предоставите Вашите координати за обстойна проверка по възникналия казус, за да бъдат взети съответните мерки за недопускането на подобни проблеми в бъдеще. Ще очаквам Вашата гледна точка и съответните координати на email: complaints@blizoo.bg. Благодаря Ви за активния интерес и изразеното становище. Вашите желания, предложения и критики са изключително важни за нас, защото те ще ни позволят да подобрим нашата работа и да отговорим на Вашите потребности.

    blizoo

  7. Благодаря за отговора!
    Надявам се подобни ситуации да бъдат рядкост и да са резултат от непредвидени обстоятелства. Успех занапред! 🙂

  8. Huh! Neue Zwanzig! Post-Rainbownial Hood! Fight No More, Un-Blizoo!
    Or even better, just go… to the Kingdom Far, Far Away….

  9. Добре е, че си се махнал навреме. Още докато се казваха Кейбълтел поддръжката им беше отвратителна. Вече закритият им форум беше пълен с оплаквания. Там имаше оплаквания на абонати, чакали със седмици за да им оправят проблемите, а след обединението им с Евроком нещата се влошиха като поддръжка. Качеството на телевизията им наистина е на ниво, но за съжаление много от популярните канали ги спряха, а таксите се увеличиха.

  10. Всъщност още чакам някой да вземе да се появи – заявката не съм я отказал… Просто не е за вярване! Накрая наистина ще ида лично до някоя каса да им върна техниката и да накарам някоя касиерка да се подпише на протокола, че е приела нещата.

  11. очакват гледната ти точка на имейл??

    тя гледната ти точка си е чудесно изказана в поста по-горе, кви са тия шпагати сега??

  12. Приемам, че имат предвид подробности като например точен адрес. Иначе гледната ми точка е пределно ясна 🙂

  13. Радвам се, че си решил проблема с интернета, но не бързай да се радваш. Дълго време бях клиент на Спектрум Нет – в началото и аз бях екзалтирана, но после започнаха проблемите. Интернет нямах поне по 3-4 дни на месец, а в сравнение с този на Спектър, customer service центъра на Близу вероятно ще ти се стори прекасен. Служителите на Спектрум Нет не желаят да решат проблема ти, следователно не го решават; крещят ти по телефона, нагрубяват те и трясват слушалката винаги, когато разговорът не им отърва. Ако поискаш да говориш с мениджър или супервайзор, казват, че не може; ако помолиш за имейл за оплаквания, ти казват, че няма такъв. Чувстват се велики явно.

  14. Интересно ми е дали в някой апокрифен закон за защита на потребителя няма някакъв текст, който да позволява на бедните хорица да се измъкват от тежките, обвързващи договори на доставчиците при наличието на некоректно отношение (което включва и неразрешен проблем с услугата в официалния срок).

  15. Mдаааа… моли се на Зевс да бъде благосклонен и да не хвърли мълния върху кабела за кабелната ти телевизия от Blizoo – защото с нас в офиса се случи точно това – преди 10 дни. Въпреки ежедневните разговори с call center-a им и уверенията от тяхна страна, че, видиш ли, ЕЙ СЕГА пращат човек да го оправи, телевизия на 10тия ден още НЯМАМЕ… пълни смешници.

  16. Не Ви ли стана ясно, че в тази фирма се работи предимно на А4. Така че ако някой иска нещо или има проблем, трябва да отиде на място, за да попълни някой друг формуляр /такива имат много/. Изгониха си техниците наполовина, а администрацията остана повече от тях. Така че не се учудваите ако Ви обещаят най-учтиво и пак няма да има кой да ви помогне /само договорите се правят веднага/.

  17. а бе вие нормални ли сте искате за 15 лева да ви обслужва бърза помощ!!! ще ме извиняват ама знаете ли 10мб в германия дали са 5 лв а? искате да ви облужват бързо и качествено ми плащаите си 30 евро за 512к …..искате ли качествено обслужване още а /: ) ))

  18. Ха, с Германия ли ще се сравняваме 🙂

    Докато има конкуренция на пазара, аз ще бъда от ония клиенти, които я подстрекават. Когато не ми угаждат, ще сменям доставчици и ще буча. Когато се чувствам обиден, ще се държа по подобаващ начин.

    И освен това, не ме интересува дали цената им е 5лв или 5 стотинки – такава са си я преценили. За сметка на това си имат “максимален срок за реакция”, който не е 40 дни, а 72 часа. И т.н. и т.н. 🙂

  19. Според общите условия на договора на бъпросната фирма подписването на приемо-предавателен протокол е равностойно на договор с тях.Ако не те търсят,означава,че ти трупат лихва.

  20. @камелия – Ще видим как ще стане този номер, след като не съм подписвал никъде договор, в който да са посочени условия – вид услуга, цена на услугата, продължителност на договора и т.н. Не може да ме водят на договор, без изобщо да съм го виждал, камо ли без да съм подписал поне някакъв рамков.

  21. В момента си късам нервите с Blizoo, просто вече не издържам …

  22. Хм. Току що ме изгубиха като клиент, изглежда. Благодарности на муйо.

  23. Ако някой се интересува, скоро отново им звънях. Мисля, че са минали 2 месеца, а никой от blizoo не се е сетил да ми се обади за нещо. Обадих се, обясних ситуацията, а мацката каза, че мога да се откажа от услугата им само в някоя каса (при това трябва да е каса на Евроком, а не на Кейбълтел!), където да подам молба.

    На въпроса ми дали някой ще ми поиска неустойка, тя отговори, че щом не съм подписвал договор, няма да ми искат такива работи.

    И така – ще видим.

  24. Абсолютно идентичен случай при нас както го е описал muiiio!
    Е, поне съм спокойна, че съм ги преценила правилно и че все още има нормални хора…
    Имаше идин виц … Абеее, евтинкото си е евтинко!
    Дали пък като сме повечко не можем да ги поосъдим!?

  25. Някой знае ли къде им са им офисите на тези мушмуроци – анонимността на отговорните лица е супер удобна – скрити зад девойките в центровете им.

    Адрес, телефон, майл???

  26. Горещо съветвам всички въобще да се ангажират с договори с Близу. Този вече мега кабелен оператор не може да си управлява услугите. Поддръжката им е под всякаква критика. Не можеш да се свържеш с никого освен с Контакт центъра, а там са сложени някакви хора, които са научени да отговарят с 10-ина клишета: Да, ще предадем на колегите за проблема; Да, ще ви де обадим; Да, колегите работят по въпроса; Да, предадено е на колегите; Да, по договор отстараняването на пролбема е до 72 часа и т.н. и т.н. От почти година ползвам в София комбинираната услуга кабелна телевизия + телефон, като услугата телефония е с БЕЗОБРАЗНО качество още от самото начало. На практика може да се каже, че нямам телефон, поне веднъж на 2 месеца въобще няма сигнал и проблемът се отстранява след поне 3 обаждания в Контакт центъра за не по-малко от 2 денонощия. За последния месец около 1/3 от времето не е имало телефон. Опитах се да инициирам прекратяване на договора преди изтичане на срока – насочват те да подаваш жалби, които са без каквато и да е стойност, защото според общите условия те трябва да им отговорят в едномесечен срок, и какво от това ако (дали) получиш отговор, качеството на услугата ще се промени ли? Дълбоко се съмнявам.
    Не съм ползвала, нямам и намерение да ползвам цифровата им телевизия, представям си какво е качеството на услугата.

  27. Доставчиците на комуникационни услуги влагат мило и драго в маркетингови комуникации, в ниски цени… Но качеството на продукта е посредствено, а качеството на обслужване е просто невъобразимо ниско. Поредната демонстрация: http://karakonjol.wordpress.com/2010/12/23/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC-%D0%BC%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B5

  28. От самото подписване на новия договор имам непрекъснати проблеми с Blizoo:
    1) проблеми с интернета, които не оправиха дълго време след като подадох сигнала. Изпращаха ми телефонни техници за този проблем, които разбира се не можеха да го оправят и така до многократни посещения в офисите им;
    2) начисляване на разговори на телефонната ми сметка при условие, че телефонът в този период дори не е бил свързан към модема (стои в шкафа, т.като не го ползвам) ;
    3) наложи се да си изключа изходящите разговори и да се откажа от услуга, за която плащам, за да няма повече злоупотреби. Поради некомпетентност обаче тяхната служителка не ми каза, че трябва да подам писмено искане за спиране на изходящите повиквания като ме увери, че ги е спряла, но злоупотребата продължи и следващите два месеца;
    4) след 3 месеца ходене по мъките ми върнаха парите. Бях се примирил, но спря интернетът. Оправиха го след 4-5 посещения на различни техни офиси, 12 дни след подаване на първия сигнал, нарушавайки чл. 16.2, и чл. 16.11 от Общите им условия. Подадох нова жалба с искане да ми върнат парите за периода, в който не ми доставяха услугата като отново поисках да прекратя договора си;
    5) не ми отговориха на въпроса за интернета, но обясняват доста подробно, че нямам никакви права да се откажа без да си платя неустойки (независимо от това колко лоша услуга предлагат) ;
    6) когато имам проблем, се налага да обикалям офисите им докато намеря служител, който да знае как да входира жалба, да изключи изходящите повиквания или да подаде сигнал за прекъснал интернет. Служителите им и особено тези в Халите са изключително некомпетентни и недоброжелателни (като научих при плащане на сметката си там за начислените ми 9 лв. за телефон, поисках разбира се разпечатка да ми пуснат, а те ми казаха да си ги видя в къщи…).
    7) нарушиха още едно свое задължение като на първата ми жалба отговориха 45 дни след подаването й, а не до 30;
    Всичко това ми причинява неудобства и ме оставя крайно недоволен от “услугите”, които “доставят” и с нетърпение чакам момента да се махна от тези НАГЛИ МОШЕНИЦИ. Надявам се моят опит с тях да послужи като обица на ухото за тези, чудещи се кой оператор да изберат.

  29. Хора, просто се махате от Близуу и им казвате да си гледат работата, която така или иначе не я гледат! Има други и то читави. Едно предложение, проверено – НЕТ 1. За София, де. Близо година карам на тях и интернета ми е безпроблемен, не плащам за HD, нямам допълнителни устройства, карти и дистанционни, а като съм се обаждала на 2 пъти винаги са били любезни. Има и други и то свестни, така да знаете! 🙂

  30. Близу ги бива, ама в това да зарибяват с подвеждащи оферти и реклами! Не питай старило, а патило – напатих се с тях въввсяко едно отношение! А, че има и читави – дано да има! НЕТ 1 съм ги чувал – един съсед е на тях и е доволен човекът. Каза, че имат добра оферта за 30 лв пакет ТВ и нет, като 3 месеца са безплатни. на мен ми звучи добре.., и ако са наистина читави, може би си струва? А такива сребролюбци като Близу и Виваком, също, няма такива!

  31. Не знам как още някой се хваща с Близу – при положение, че с две щраквания ще прочете мненията на хората в нета?! Аз съм от опарените, ама не се хващам на подобни въдици вече. А тези от НЕТ 1 си стават в пъти повече! Наскоро отвориха офис в кв Хаджи Димитър и взех тяхна промоция с безплатен wi-fi рутер и приемник за цифрова тв за 35 лв. А и нета им е 45 Mbps -достатъчно бърз. Така че струват си, в отговор на Жоро, по-горе.

  32. Тези НЕТ 1 има ли ги в кв. Стрелбище? Новодоци сме тук и ни трябва читав доставчик. таози оферта с безплатните рутер и приемник е добра, а и скоростите на нета са ок, само да отговаря на реалните, де.. А и дали са с оптични кабели, че иначе знам, че не е добре.

  33. Не му мисли за НЕТ 1, ако ги има в Стрелбище – едни от най-свестните доставчици на ТВ и интернет са. Аз съм пробвала 4-5, много се местихме по квартири. С оптични влакна работят и обслужването им е на високо ниво.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.