напушен

Мда, направо ме напуши смях!
Знам, че всички го обсъждат, ма що да не го и аз?

Цигарите. Законът. Забраната. 1 Юни. Знаете.

Аз съм пушач, пуша по около кутия на ден. Казвам го информативно, не е някаква моя гордост. От друга страна, ходя по заведения с приятели. Гадно ми е да смърдя на стадо лисици след като съм поседял в някое кръчме. И нямам нищо против да пуша навън – правил съм го достатъчно извън България. А и вкъщи не се пуши, само на терасата. Вкратце – подкрепям забраната, нищо няма да ми стане ако трябва да пуша навън.

А кое ме разсмя? И ядоса?

Тъпанарският коментар от страна на УПРАВЛЯВАЩИТЕ, че законът и без това няма да се спазва, та за какво изобщо да бъде прокарван.

Е те тва се вика държавничество!

Това е.
Кратък постинг.
Няма да пиша за личните интереси зад невъвеждането на забраната.
Тях вече сте ги прочели другаде.

10 Replies to “напушен”

  1. крайно време е това жувотно българина да почне да се съобразява малко с себеподобите си. КОлкот повече пушачи има като тебе толкова по добре за другите

  2. В мое лице – още един пушач “за” забраната (по подобни причини).
    И какво означава “и без това няма да се спазва”? Законът сам по себе си не означава нищо, ако няма контрол върху спазването му. Аман от формални закони в БГ, явно и този го готвят да е такъв…

  3. Ах какви възможности се откриват само … значи, като видиш че пуши някой в заведението, отиваш при шефа и казваш: ‘пич, дай една бира на аванта, че се обаждам на хейто да дойде да ти затвори бара’ и той има опция на теб да даде или на контролните органи да плати. Мдаа, законите са хубаво нещо.

  4. Ми прави са, не се спазват законите. Уж Аулина е с рецепта, пък в аптеката ми дадоха без проблеми, а се бях подготвила да им повия малко от болка, белким ме съжалят. Хич не стана нужда.
    Да, и аз подкрепям забраната, въпреки че пуша. Искам като излизам с приятели, да мога да си взема детето, вместо да се чудя на коя баба да го стоваря. Достатъчно голяма е да идва с нас, но не искам да я опушват.

  5. Ама @eiradis, едно е да са прави, че не се спазват законите (щот’ са прави, да), друго е да не прокарат закон с оправданието, че той няма да се спазва. Що за държавници са, в такъв случай? Дай да отменим и останалите закони, щото и без туй никой не ги спазва… 🙂

  6. Държавници от типа дето трябва да им се прави система за пръстови отпечатъци, че да ходят на работа! 🙂

    След новината за тази система вече нищо не ме впечатлява. Щом трябва да им измисляме спупер сложни контролни системи за присъствие… какво остава за останалото.

    Забраната за пушенето я чакам с огромно нетърпение, но и аз се притеснявам за това колко ще се спазва? Не съм пушач и нямам тъпрение да ходя по заведения и след това да не ми се налага да пера якето от 2 посещения в някой бар!

  7. Мен тази новина ужасно ме разочарова.Дълго чаках и у нас да се осъзнаят,за да имаме право на чист въздух и в затворените пространства ,където се предполага ,че и аз имам право да се повеселя/и не само аз/. А за управляващите -МНОГО СЛАБОХАРАКТЕРНО от тяхна страна.

  8. Много е смешно твърдението, че туризЪмът ще претърпи загуби.
    Ако някой е бил скоро в Англия, сигурни е видял, че туристите не са намалели от това, че в заведенията не се пуши.
    Но изглежда, че “ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ” ни политици са добре платени от заинтересовани фирми.

  9. @Rogger- Ако съм разбрал правилно, заведенията под 50 кв.м. могат сами да определят дали са за пушачи или непушачи, а заведенията над 50 кв.м. трябва да са или за непушачи, или да отделят физически две отделни зони (стени, не прегради) и да инсталират достатъчно добра филтрираща вентилационна система.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.