windows7 party

Ето ви launch маркетинг а-ла Microsoft. Няколко актьори, които никога преди не са се виждали, се държат странно пред камерата – правят се на стари дружки. Малко ми напомня на зъболекар(к)ите по рекламите на паста за зъби (знаете ги – гледат и говорят сякаш до камерата има човек с пистолет, насочен към главата им, който им е казал “ще се държиш нормално, ще се усмихваш и ще кажеш, че Сенсодин е най-добрата паста – иначе си мъртва!”).

Та, какво представлява едно парти, според Майкрософт? Събиране на хора, които явно нямат собствен живот, нито желание да се забавляват. Събитие, което изисква поне 1-2 дни планиране от страна на домакините, и то не защото трябва да осигурят музика, храна, напитки и т.н., а защото трябва да изгледат някакви клипчета за ползването на новия OS на MS, и да изпринтират някакви си там указания. Какви ли са указанията? Примерно “първо пуснете на гостите си програмката за снимки, след което им покажете как да ги обработят, а после демонстрирайте как се изпращат в мейл”? Може пък да пише какво трябва да се яде и пие – вероятно нещо с цветовете на MS.

А между другото, тия четиримата на кого говорят? Слабата им имитация на приятелско безгрижие не успява да прикрие неумелото режисьорско решение да говорят хем един на друг, хем на камерата. А и този изкуствен смях… аз лъжа по-добре!

Всъщност има ли някой, на този свят, който наистина ще си организира Windows 7 Launch Party?

Признавам, аз съм пристрастен (ударението е на “а”) – в крайна сметка принадлежа към църквата на Apple. Но, бога ми, не бих организирал Snow Leopard Launch Party за нищо на света! Едно е да обяснявам наляво и надясно колко се кефя на OSX, съвсем друго – да се излагам ЧАК толкова.

А иначе смятам, че Windows 7 е най-добрият OS на MS до момента. Инсталирал съм си бетата на нетбукчето и смея да твърдя, че няма по-добра операционна система за non-Apple компютри.

Е сега вече линуксарите ще ме линчуват 🙂

9 Replies to “windows7 party”

  1. това е защото не си гледал забранена любов. това лънч парти е като светъл лъч 🙂

    всъшност пробвах да се сетя защо да си махна ХП-то от нетбукчето(без майтап) и не се сетих за ни 1 причина,ти имаш ли.. ?

  2. Абе гледах един епизод на “Забранена любов”… Хайде да не коментирам 🙂

    Аз си махнах ХР-то и си сложих 7, защото обичам да експериментирам. В крайна сметка се оказа, че 7 е доста готин OS и си заслужава. Красиво е като Виста, бързо е като ХР, а и има разни малки детайлчета, които всъщност са МИСЛЕНИ!

  3. хм. досадно е. ужасно. американците си падат по клипчетата…
    уиндоус 7, а? уф

  4. Examplary Wide Demographic “How To Fake an Orgasm” Instruction Manual :)))) That’s how I’d call this presentation clip actors’ talent. Pls notice: a black, a gay, a granny & a desperate housewife… it’s like a minority pie-chart :)))

  5. Спрях го на 1.40…. от къде я измъкна тая смехория 😀 😀

    за “7” си прав – true true.

  6. това в синята купа чери доматчета ли са? на локално ниво и около обяд, това само ми дразни апетита – изяжте декора и спрете да дрънкате!

    на глобално ниво – това, че тук липсва подобна култура, не значи, че по цял свят е така… и изобщо – светът е голям, а много народ се нуждае от помощ, подкрепа или поне веднъж да види как се инсталира преди да го направи сам. аз така си го обяснявам: ако ти разбираш малко повече от компютри и компоти, веднага ставаш гуто на “я-да-се-обадя-да-питам-какво-да-е”, затова е по-лесно да събереш познати и да покажеш веднъж, отколкото на всеки по отделно :))) и за да не изглежда като отбиване на номера – уиндоус7 ти дава причина да разкараш всичките досадници наведнъж – лаунч парти уатевъ.

    всички са средна-сряла възраст – хора, които не биха рискували с неразумна инсталация, че да останат без комп. за Х седмици 🙂 и т.н. просто тука не сме таргет…

    гаджето ми примерно е таргет – той винаги иска от мен или някой негов френд да му инсталира. сам – най-много някоя тъпа игра 🙂

  7. Като каква песен се определяш? И пет блогери- като какви ги усещаш- като песен? И после предай нататък, моля! Песен или музика..

  8. Адажио фор стрингс - на Самуел Барбер в оригинал.. says:

    Самуел БАРБЕР, имах предвид! .. .. Пиши, и защо си като тази музика.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.