зелено, зелено

Ето на, изненада! Столична Община и фирма Елтехресурс (не ги знам кои са тези…) организират “събиране, временно съхраняване, предваритело третиране и предаване за оползотворяване  и/или обезвреждане на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване“.

Това ми харесва! Имам един повреден монитор, който трябва да разкарам, но не знам къде да го дяна – отказвам да го бутна в контейнерите на улицата. Имам и една батерия от лаптоп, която се поду, но от Криейтив Център, колкото и да ги харесвам, отказаха да се занимаят с нея – все пак не са официален Apple Store, а просто лицензиран дистрибутор, който явно не се е погрижил за рециклирането. Имам и два антични дека Hitachi, които май са от зората на електрониката – определено са ми батковци.

Е, ще проверя къде ще бъдат поставени тези контейнери и ще се постарая въпросните анахронизми да се озоват там.

Тук има план-график на събирането на боклутехниката.

4 Replies to “зелено, зелено”

  1. Бе ти луд ли си да хвърляш Хитачито, особено пък ако е лампово! Откъде ще намериш в наши дни читав саунд? Я да си ги ремонтираш! 😀

  2. Ама те са касетни декове, не усилватели… Въпреки, че и усилвателят трябва да се въргаля някъде наоколо, де да знам. Всъщност да, наскоро открих и грамофона от цялата система – може накрая наистина да си сглобя едно ретро-нещо. На което, заклевам се, няма да слушам “ретро”, поне не онова, дето по клубовете го лансират за такова.

Коментирай

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.