зелено, зелено

Ето на, изненада! Столична Община и фирма Елтехресурс (не ги знам кои са тези…) организират “събиране, временно съхраняване, предваритело третиране и предаване за оползотворяване  и/или обезвреждане на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване“.

Това ми харесва! Имам един повреден монитор, който трябва да разкарам, но не знам къде да го дяна – отказвам да го бутна в контейнерите на улицата. Имам и една батерия от лаптоп, която се поду, но от Криейтив Център, колкото и да ги харесвам, отказаха да се занимаят с нея – все пак не са официален Apple Store, а просто лицензиран дистрибутор, който явно не се е погрижил за рециклирането. Имам и два антични дека Hitachi, които май са от зората на електрониката – определено са ми батковци.

Е, ще проверя къде ще бъдат поставени тези контейнери и ще се постарая въпросните анахронизми да се озоват там.

Тук има план-график на събирането на боклутехниката.

4 thoughts on “зелено, зелено

  1. Бе ти луд ли си да хвърляш Хитачито, особено пък ако е лампово! Откъде ще намериш в наши дни читав саунд? Я да си ги ремонтираш! 😀

  2. Ама те са касетни декове, не усилватели… Въпреки, че и усилвателят трябва да се въргаля някъде наоколо, де да знам. Всъщност да, наскоро открих и грамофона от цялата система – може накрая наистина да си сглобя едно ретро-нещо. На което, заклевам се, няма да слушам “ретро”, поне не онова, дето по клубовете го лансират за такова.

Коментирай