за галерията

Голяма мъка тоя WordPress и това PHP! Сложих, значи, плъгин за да си направя галерия. Не е лош, нищо специално – ама аз това харесвам, семпло и леко. Но все пак исках да си сложа Lightbox, за да може картинките там да се отварят както тези в статиите на блога. Само дето не се получи. Хммм… Сега нямам време да разглеждам това ПъХъПъ, а и нищичко не вдявам. Но по някое време ще го измъдря! Засега ще го възстановя към стария му вид.

А ако някой случайно чете тоя блог, и още повече ако този някой разбира нещо от програмиране, PHP, плъгинове и тямподобни – моляза малко помощ! Кратко обяснение следва:

_ _ _ _

За да работи Lightbox плъгинът в блога ми, в “a href” тага трябва да добавя един атрибут (или е пропърти?) – “rel = lightbox[roadtrip]”. След като направя това, линкчето се отваря в Lightbox. Само дето въпросният “a href” в галерията е генериран от плъгина и вместо да сочи директно към картинка (“gallery/album1/image1.jpg”), то използва куери (“gallery?album=1&image=1”). А явно Lightbox се нуждае от директен линк. Ideas, anyone?

One Reply to “за галерията”

  1. Приятелю и аз се мъча да направя ефекта на мойте снимки Lightbox чета разни уроци и впрочие но не се получава нищо. И си мисля че аз нещо неправя както трябва.

Коментирай

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.