подаръци

“Формалният” лидер на ГЕРБ – Ц.Ц. – заяви, че е добра идея партията да подари премиерското кресло на Б.Б. – “неформалния лидер” – за неговия половинвековен юбилей.

Защо тези хора приемат политиката по този начин? Премиерското кресло да не е сувенир, или кутия бонбони? Адски се дразня вече на тъпигьоското им отношение. Тоя, “формалният”, щял да подарява премиерски пост на оня, “неформалния”, който, от своя страна, се държи като великан и демонстрира мачизъм. Ще повърна!

Не знам кой е гледал пресконференциите вчера (7 юни 2009), но поведението на господин Б.Б. беше нагло, а това на журналистите – нелепо. Задаваха му неудобни въпроси, така е… след което той нападаше лично тях, или медията, за която работят, или главния редактор. В крайна сметка журналистите се посраха от страх, а въпросите останаха неотговорени. А Ц.Ц. седеше от лявата страна на вожда. Кротък, мирен, тих. Като украса.

И така ще е. Той най-вероятно ще бъде нашият нов премиер. И ще продължи да се държи все едно светът му е длъжен. Но нали вече всички знаем колко невероятен и велик човек е той:

 • Б.Б. е единственият човек, победил стена на тенис.
 • За всеки българин има 100% вероятност Б.Б. да му е баща.
 • Сълзите на Б.Б. лекуват рак. Колко жалко, че той не плаче. Никога.
 • Веднъж на Б.Б. му хрумнало да продава потта си като напитка. Можете да я намерите под името “Red Bull”.
 • още – http://kaka-cuuka.com/14

Вече съм споменавал за мачизма у нас. И продъжавам да смятам, че съм прав.

Един ден ми хрумна, че БГ е един много колоритен меланж – у нас се среща не само латино-мачизъм, но и руска новобогаташка наглост и показност. Е те такова животно нема! И затова поведението на Б.Б. е много успешен политически (и P.R.) модел за нашата родна реалност.

3 Replies to “подаръци”

 1. ей, много го мразиш тоя ББ 🙂 поне икономическата програма на партията му е добра и тоя дето го гласи за финансов министър е десен икономически либертарианец

 2. Абе не го мразя. Май по-скоро се плаша.
  В БГ има либертарианци?! Интересно 🙂
  Мислех че всичките до един са меркантилианци 😀

Коментирай

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.