кривосъдие

Избягвам да пиша за политика, правосъдие и тямподобни глупости, защото само се ядосвам. Дори се опитвам да игнорирам всичко в медиите, което е свързано с тези теми, защото понякога мисля, че собствената ми психика е по-важна от алъш-веришите на височайшите. Обаче понякога ми се струва неизбежно.

Като например сега.

1 година затвор за скъсан трикольор

Е да ви еба майката!

Рядко псувам. Може би когато шофирам и някой задник с безбожно скъпа кола и IQ на репичка се прави на велик. Но и това понякога е неизбежно.

Убийци, наркопласьори, корумпирани политици и какви ли още не се разминават я с условни присъди, я с никакви. Но едно смотано хлапе, на някакви си 20 години, ще лежи една година в затвор защото е скъсал знамето?

ГЕНИАЛНО!

Ще му платим една година пребиваване в затвора, където най-много да го изнасилят. Освен това дори и без да е бил престъпник, там най-вероятно ще се запознае с разни тъмни субекти. Ще попадне в една прекрасна среда и вероятно след година, когато излезе от затвора, вече ще има всички предпоставки да се развие по подобаващ начин.

Идиотите в нашата съдебна система не само не мислят, но и с тази присъда признават своето безсилие, както и озлоблението си от това безсилие. И разни неща като общественополезен труд и други начини за изкупуване на вина са им напълно непознати.

Народът го е казал – за кон няма закон, за кокошка няма прошка.

2 Replies to “кривосъдие”

  1. Тази присъда би била реална ако всичко в съдебната система е наред…

    А къде са италиянците, които изгориха трикольора публично?…у дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.