европеевски

То се е видяло, че ще европеевизираме ЕП. Така е, нашата собствена политика, като гнила ябълка, има шанс да съсипе каквото все още е останало здраво в ЕС-овските институции, и то отвътре.

Това има добра страна.
ОК, ще се поправя: МОЖЕ да има добра страна!

Ама си зависи от нас. Тия, дето мислим, не ония с кебапчетата. Не, сериозно, аз изгубих надежда, че те някога ще започнат да мислят по-далече от носа си, устата си, гъза си и оная си работа.

А ето каква е добрата страна на уродливата ситуация:

Разни членове на АЛДЕ обясниха, че номинирането на Пеев си е вътрешнопартийна работа на ДПС, а “евентуалното” му избиране – демократична отговорност на суверена, български гласоподавател. Ами да, вярно, прави са, такава е системата. И така, силата на кебапчето може да избута всеки един млад и успял човек до голямата европейска политика. Обаче, същите тези членове на АЛДЕ казаха, че биха могли да преценяват и оценяват този човек единствено и само след като той се присъедини към тях в кулоарите на ЕП. Само тогава биха могли да му държат сметка.

Ето я добрата страна.

Заради детето на Мама, заради този глас на ВТБ в ЕП (by proxy, нали, да не кажа, че е пряко), ще можем да се накараме да започнем по-информирано да следим работата на ЕП, да се интересуваме какво-как, да тормозим (ДА!) членовете на европейските партии да си обръщат внимание на колегите. Ще можем да пишем писъмца (отворени, затворени, лични, медийни) до АЛДЕ-тата, да си изпълнят заръките и да вземат да си поприказват с другаря Пеевски. За да го преценят. И да споделят какво са преценили.

Щом ще попадне там, можем да се постараем върху него да бъде упражняван контрол.

А и защо само върху него? Върху всички български евродепутати.

Ние знаем ли те какво правят там? Господин На-президента-брат-му Стоянов, например? Или Димитър Кин Стоянов-Капкин?

Ако не знаем, може би това ще ни накара да започнем да се информираме.

Това е добрата страна, която може да бъде.

А може просто да ни писне да се занимаваме.

4 Replies to “европеевски”

  1. мисля, че ще се интересуваме пак същите хора, а не тези дето са го избрали, така че за нас нищо не се променя. лошото е, че дори и да се издъни и да го изхвърлят, като се върне у нас ще запее песента на лумпените от лявото простанство, че ЕС не ни заслужават и трябва сами да си търсим късметя в посока “братска” Русия.

    пп. едно о трябва да има в урудлива, май.

  2. Гордеем се с историята си. И още повече се гордеем с въстанията в историята ни. Та в тази връзка – робството (подтисничеството) освен византийско, турско, фашистко… може да е и икономическо с политически средства.
    И отново в тази връзка – май скоро ще въстанем!

  3. Всичко туй хубаво, ама необходимо и достатъчно условие е на АЛДЕ-тата изобщо да им пука що за стока са им пробутали българските избиратели. За тях Пеевият глас е също толкова глас, колкото и гласът на всеки чешки/немски/френски/датски либерал… А и Пеев не отива в ЕП да работи. Или поне не повече отколкото работи в нашето НС…

  4. @Valery – Това е ясно, затова мисля, че е необходимо да бъдат ръчкани, Публично.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.