1 картинка > 1000 улици

карта
карта

Customer Experience.

Това не е на китайски (да ме прощават китаистите).

Уважаеми Софийска вода,

Знаете ли, че Вашият списък с планирани спирания (вкл. имейлите, които разпращате), който е една изключително полезна услуга, би могъл да бъде няколко пъти по-удобен за Вашите потребители, докато на Вас ще Ви коства около 15 минути работа? Имате ли представа точно колко ROI (въпреки че R-то ще измерваме в customer satisfaction) можете да си генерирате?

Една думичка: КАРТА!

Неясните описания на планираните и текущи спирания на водоснабдяването, чрез изброяването на имена на улици, предполага, че Вашите потребители познават добре района около себе си. Или че ще отворят картата, за да видят къде точно ще се случат тия планирани спирания. Забавното е, че дори и да отворят карта, следното описание

ул. Самара, ул. Филип Аврамов, ул. Димо Дичев, ул. д-р Атанас Москов и бл. 411, 412, 413 и 414

не им помага много: от двете страни на ул. “Самара” ли няма да има вода, или само от страната, която лежи откъм описаното каре улици? Защо водата на бул. “Александър Малинов” е спряна, след като той не влиза в посоченото каре? Знаете ли, че ул. “Димо Дичев” в момента се нарича ул. “Акад. Румен Цанев”?

И най-забавното:

Вместо да се наложи стотици Ваши потребители да отворят стотици карти и да се ровят сред стотици познати и непознати улици, и да се опитват да познаят дали все пак от южната страна на ул. “Самара” ще има вода, бихте могли да централизирате цялото това карторовене. А именно – нарочете един-двама от Вашите собствени служители и им поставете задачката да скрийншотнат някоя карта (може и от Google Maps) и да маркират къде точно няма да има вода днес. С помощта на Paint, или Paint .NET, за да не Ви коства непланирани финансови ресурси.

Има и интерактивни варианти, но нека не навлизаме в advanced води. Една картинка струва повече от хиляда имена на улици. Честно!

5 Replies to “1 картинка > 1000 улици”

  1. Предлагам да помогна. Мога да направя лесен редактор – търсят улиците, които са в списъка им, да рисуват правоъгълници и полигони. Карта ще е интерактивна, ще може да се споделя, всеки ще си търси адреса и ще вижда дали ще има вода.

  2. Пък ако случайно вземат и да проверяват къде живеят хората, та да им пращат мейл само когато ги засяга… както казваш, advanced води.

  3. Хаха 🙂 Стига ни да можем да заявяваме от кои райони се интересуваме – което вече са го направили. Въпреки че и там отново няма карта – могат да се поучат от сайтовете за недвижими имоти.

  4. Ралчев, напълно съм съгласен. Понякога си мисля, че повечето неща тук се вършат почти инстинктивно. На гръбначен мозък.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.