captain obvious

Оф, честно, кво очакват журналистите и “журналистите” – че тия, дето имат някакви интереси, НЯМА да се възползват от дадения им шанс? Ма РАЗБИРА СЕ, че Боко ще се пробва! Разбира се, че ще има платени, ще има проби за управляване на всеки протест, всичко ще има! Все едно да кажем “днес слънцето ще изгрее”. И кво от това? Защо това трябва да се превръща в “анализ” или обстоен коментар?  Честно, повече от 5% от времето на един журналист не би трябвало да се инвестират в тази тема! Да, добре е да се посочи , но не и да превзема цялото внимание на всички.

Също така, трудно ли е да се схване, че когато има едно множество от хора, които са тръгнали от настоящото статукво – да го наречем точка А, към някаква промяна – да я наречем точка С, като пътьом няма как да не минат през междинна ситуация, да я кръстим точка В, и успоредно с това множество към тая т.В се движат и едни други хора, с други интереси, просто няма как да се очаква, че множеството и “интересчиите” ще се движат в различни посоки.

Сложно ли го казах?

Нищо, текст е, може да бъде прочетен и 10 пъти, ако трябва.

Пък като минем т.В, там вече ще видим кой накъде.

One Reply to “captain obvious”

  1. Не си го написал сложно, така че няма да го чета 10 пъти. 🙂 И си прав, разбира се. Но, ти като мислиш за понятието “журналист” влагаш твоето разбиране за тази дума. А т.нар. журналисти тук, в нашата татковина, поне 90 % от тях, не са това. Те са бледо, бледо, бледо, бледо подобие. Някои и не могат да говорят за съществените неща. На други им е заповядано да не говорят за съществените неща. Трети съзнателно и по своя воля не говорят за съществените неща. Но, друже, всичките те подсъзнателно ги е страх да спрат да говорят за несъществените неща. Защото, ако спрат, ще се наложи да говорят за съществените неща. А за това се иска сърце, съвест, воля, любов. Иска се и готовност да посрещнеш негативите, да ти е трудно, да се бориш, да отстояваш.. А, мамка му и прасе, повечето от т.нар. жулналисти тук не го могат това. Не го и искат. Но иначе, нали знаеш какво ще ти отговорят, ако им зададеш истински въпроси – “Нищо лично, пич. Бизнес, просто бизнес!” 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.