обозначкени

Участвате ли в #ДАНСwithME?

Наблюдавайте хората около вас – някои от тях може би носят нашите значки! Изглеждат така:

обозначкени #ДАНСwithME
обозначкени #ДАНСwithME

Раздаваме ги на участниците. Приближаваме се към тях, казваме “Искате ли значки? Безплатни са!” – и тогава те с удоволствие си избират дизайна (или дизайните), които най-много им отиват и харесват.

Това са рекламни материали, да.

Целта им е да си имаме материално въплъщение на символите на протеста.

Платени са, да.

От нас.

А кои сме ние?

Близо 50 обикновени човека, приятели и познати, които успяха да съберат достатъчно средства, за да произведат 1600 значки, в 3 различни дизайна, за 4 дена. Всеки помогна с колкото можа – 2лв, 3лв, 5лв, 10лв, 20лв, 25лв, 40лв, 50лв, 100лв… Една млада българка, която живее в чужбина, дари 150 Евро. Една малка рекламна агенция пое 20% от разхода. Производителят (K&K Спорт) ни даде близо 10% отстъпка от каталожната цена и изпълни задачата перфектно, в изключително кратки срокове. А един дизайнер много бързо и умело се справи с предпечата про боно.

Успяхме! И ги раздадохме!

И сега всеки, които има поне една значка, ще може да държи символ на протеста в ръка; да го покаже; да го сподели; да се познае със съмишленик, дори и когато не е на протеста; да си има спомен за времето, когато заедно помогнахме да спре разрушението на България.

Това, последното, все още не се е случило…

Но ние знаем, че ще се случи.

Нали?

 

P.S.

Организираме нов тираж значки. За повече информация – https://www.facebook.com/danswithznachki/info

10 Replies to “обозначкени”

  1. Една част от жълтите бяха раздадени на анти-конфликт полицията, всички ги приеха – къде с усмивка, къде подозрително. Не очаквам да ги сложат и да ги носят с униформите, но това че ги приеха също беше добър жест.

  2. Как е станала организацията? Аз следя активно туитър, но не видях, че има такава акция, а бих искал да се включа, макар и в момента и аз да живея в чужбина. Моля те, пусни съобщение в туитър ако има подобни акции. Профилът ми е n_vasilev, с една картина – дядо четящ вестник на Чудомир.

  3. Тъй като трябваше да действаме бързо, организацията стана във Фейсбук и включваше най-вече хора, които познавам лично. По друг начин нямаше да имам ресурс, със сигурност нямаше да успея да се справя.

  4. Да, разбирам. Оки, имай ме предвид занапред при такива акции. Макар и да следя събитията, като не мога да присъствам физически ми е супер кофти, а искам да съм полезен и аз с нещо.

  5. В момента се опитвам да намеря желаещ да организира втората партида, тъй като аз няма да мога в следващите 2 седмици да инвестирам необходимите сили и време. Когато се намери такъв добър човек, ще измислим и начин да участват повече желаещи, като целите са 1) значките да бъдат 100% финансирани от самото начало, 2) никой да не бъде ощетен и 3) да можем да осигурим “висящи” значки и този път.

  6. Мисля, че ще е добре, ако качите някъде файловете, ще можем да направим още значки, или да си отпечатаме стикери…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.