01.01.01г. сл.кр.св.

Или първи / първи / първа година след края на света.

Добре сме дошли в новия свят. От нас зависи какъв ще бъде той – дали ще бъде какъвто беше допреди 2 дни, или ще бъде много по-добър.

Едно трябва да ни бъде ясно – в новия свят институциите, корпорациите, държавите (и т.н., и т.н.) няма да са по-различни, не и докато ние не станем различни.

Промяната е започнала, все повече хора осъзнават, че човешкият свят зависи от хората, а не от някакви абстрактни административни, метачовешки единици, уж функциониращи на принципа на равномерно разпределената отговорност (този принцип обезсилва отговорността като фактор, но това е много дълга тема и мястото и е в друг пост).

Накъде вървя с тези думи?

Към Кометите на Камен.

Камен Сарафов е един от многото хора, които са се сблъскали с тежки здравословни проблеми и с още по-тежката българска система на здравеопазване. Човек, в когото много от нас биха видели себе си.

Нека помогнем на Камен! Колкото можем, или колкото желаем, но нека помогнем!

Присъединете се към Кометите на Камен, вижте посланията на хората, вижте и себе си в лицето на този млад човек, и нека заедно с него да преборим препятствията, които стоят пред реализирането на планове, осъщестяването на мечти…

Да предприемем една крачка, след която 02.01.01г. сл.кр.св. ще бъде по-добър от 01.01.01г сл.кр.св.!

 

 

И след нея още много крачки, за да може Човечеството сл.кр.св. да бъде по-добро от предишното.

 

(Не знам дали трябва да се брои от нулева година, аз не бих, но все пак не това е основната тема на поста ми и ще го обсъждам друг ден и на друго място.)

 

.

One Reply to “01.01.01г. сл.кр.св.”

  1. Ах този край и ах, този свят. Иска ми се да вярвам в това броене и в надеждата, която носи. И най-вече, много ми се иска да станем различни в смисъла, за който говориш. Това е единствения начин като говорим за край, да имаме предвид края на залитането към лошото и връщането на баланса. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.