Не-ново 20

Добре де, признавам, мен също ме кефи цялата лудница около Светльо-президент. Кефя се как това, което той прави, е една откровена ебавка с нашите политици. Съвсем в тон Хиподил.

Среден пръст.

Обаче имам проблем с неговата кандидатура и със сигурност няма да дам гласа си за него. Не че ми е неприятен, или нещо.

Светльо няма да спечели изборите. Това е ясно. Поне на мен ми е ясно.

За сметка на това, немалък процент от хората, които му се кефят, и може би ще гласуват за него, се състои от млади, активни и мислещи хора, които разбират ебавката и на които толкова им е писнало от нашите мили родни политици, че предпочитат да им покажат един голям среден пръст и ако може да им го заврат в урничките и да го позавъртят хубаво.

Супер, демонстрацията е повече от видима!

Обаче ще се получи така, че техните гласове ще бъдат изгубени. Демонстрацията ще доведе до един неприятен резултат: новият президент ще бъде избран от други.

Ето ви среден пръст… и честито президентство!

Е, затова няма да гласувам за Светльо. Просто отново ще гласувам против някой друг. За пореден път.

C’est la vie.

C’est la guerre.

9 Replies to “Не-ново 20”

  1. Аз лично не виждам за кой кандидат президент да гласувам. За кмет харесвам един кандидат /София/

  2. Мише, не ти е ясно изобщо как работи избирателната система, очевидно. В случая, ако не припознаеш кандидат сред всички имаш избор, да не гласуваш или да гласуваш протестно. Ако не гласуваш, даваш възможност на база ниската избирателна активност, президента да бъде избран още на първи тур. Така 30+% проценти на Роско могат да станат 50+%.

    В тоя ред на мисли, ако хората с протестен вот, все пак гласуват, в случая за Светльо, щото няма за кой, това би минимизирало шанса да си изградим псевдо-демократична диктатура (в която всички избираеми позиции се заемат от хора от една и съща партия).

    От една страна ми се иска да смятам, че висок процент за Светльо, може да доведе до светване на въображаемата лампичка в главите на някой хора в БеГе. Мислех, че може да доведе до светване на лампичка и на хората извън БеГе, но те в момента са толкова заети с доста по-сериозни проблеми, че им е през кура за нас.

    Аз примерно, ще гласувам за Светльо, просто защото няма за кой. Не мога да гласувам за Румен Христов, имах желанието да гласувам за Светльо Малинов, защото познавам човека и го намирам за доста свестен и интелигентен, но нейсе.

    В тоя ред на мисли, убеждавам всички които имат малко мозък в главата си, да гласуват за Светльо Хиподилски, именно по горе посочените причини. Пък на втори тур се надявам двете кандидатури на БСП първичната и резервния план (Кунева) да си прелеят някакви гласове и да имат някакъв шанс срещу заформянето на теокрация начело с Боко Тиквата. Дали ще гласувам за Калфин, не съм решил все още (provided, че се стигне до втори тур), но няма да е първия път в който избирам по-малкото зло. Опитах да го направя преди години като гласувах срещу Първанов, т.е. за Волен, така че едва ли вот за Калфин/Кунева на втори тур би бил по-страшен.

  3. Не съм сигурен, че Светльо не е план C, след Кунева. Иначе съм съгласен за протестния вот.

  4. Георги го е казал по-добре…

    “Казано обобщено, икономическата ситуация днес е такава, че да си общински шеф или президент може да ти донесе само главоболия и много малко бонуси. Каквато и спортна злоба да показват кандидатите на финала на кампанията, партиите зад гърба им са в изчаквателна позиция и мислят много повече за изборите през 2013-а.
    Спечелването на тези избори е сведено до себедоказването на самите кандидати и нищо друго. Организациите зад тях за пръв път в българската история са като велосипедисти, балансиращи на едно място.”

    http://www.georginedelchev.com/2011/10/blog-post_3562.html

  5. @ilf – Илфе, чакай, ти мислиш, че казвам “не гласувайте” (на първи тур) ли? Всъщност казвам, че *трябва* да гласуваме, но тъй като няма никакви изгледи Светльо да напредне достатъчно, по-добре от самото начало да си изберем По-Малкото Зло (аз съм за Кунева и Христов, признавам си) и да им помогнем, барем стигнат до балотаж. Да не се окаже накрая, че ще си дадем гласовете за Светльо, за да покажем средния пръст, пък някакви хора (като Ели) не гласуват изобщо… и Росен вземе 50%+ само заради ей тия упражнения! Щото наистина не искам ГЕРБ отвсякъде.

  6. аз по принцип не виждам добра кандидатура, по тая причина ще гласувам за Светльо. Като цяло упражнението с Кунева (или както е известна План Б на Станишев) ми се струва сериозен фейл и ако се стигне до избор Роско/Мегленчето, “ще ходя за гъби” © Андрей Луканов, а при възможност Роско/Калфата може би “ще гласувам с отвращение” © Иван Костов.

    Тук е особено важно да се намеси някой вещ в конспиративните истории (a.k.a. болен мозък), за да добави как Луканов не е мъртъв и как Костов е негов човек.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.