Катурница

Защо се изненадах от Катуница и последвалите безредици / митинги / тълпи / бунтове? Та те са повече от логични!

Да поясня – не казвам, че е логично народонаселението да се израсисти. Въпреки че то и без това си е едно такова нетолерантно и старомодно, но това си го знаем – такива сме си тук, в по-близкия изток.

Ама причината, тя е толкова очевидна! Голямата лудница, която катурна Катуница, не беше анти-джипси фест. Не и в първоначалната си същност. Тя беше анти-липса-на-държава-фест. Беше предизвикана от отсъствието на каквато и да е протекция над “редовия гражданин” и от фаворитизирането на сиви-до-черни политикономически единици.

Като Цар Киро.

Публична тайна е къде се корени рогът на изобилието. Каква ти тайна, това е публична истина! И немалък процент от българския народ се цели в точно този корен, драпа към тоя Рог.

То и там проблемче – когато българинът си каже “искам и аз така!” вместо “не, така не може!”, тогава всичко е изгубено. Щото така този българин легитимира случващото се.

Спомням си за “връзката” между Ал Кайда и Ирак, която обикновените американци някак успяха да си създадат след 11/9/2001, въпреки че такава липсваше. Вие спомняте ли си?

Същата причинно-следствена измислица се случи и тук. И се развълнува. И някои пъргави умове хванаха сърфовете и се метнаха върху й. (Не го знам къде е това ударено ‘и’!)

В тестовете SAT има едни логически въпросченца:

Ако някои X са Y, а всички Y са Z, то вярно ли е, че всички X са Z?

Онези, които се вдигнаха на “бунт срещу циганите” нямаше да отговорят правилно.

А то никак не е сложно!

(Защо винаги пиша хаотично и не си довършвам писанията?)

3 Replies to “Катурница”

  1. Аз пък мисля, че писанието ти е завършено. Може би защото е в резонанс с това, което и аз мисля. Мисля го непрекъснато тия дни, покрай тази Катурница. Изгаря ме отвътре една такава безсилна ярост. Безсилна, защото виждам как пак всичко тръгва в погрешна посока. И се почва едно яко яхване. Бонус за тези омръзнали ми яхачи е и предизборното време. Бахти кефа, давай и тези смърти да ги използваме, че времето е пари, ей!! Така май си мислят те. И никой не се замисля за истинският виновник – липсата на държава, от мноооого дълго време. Напълно осъзната, контролирана, добре осребрена липса на държава. Мамка му.
    Бог да прсти нелепо загиналите и да даде спокойствие на душите им. Благодаря за този твой постинг. Приятно е да знам, че не съм съвсем сам.. 🙂
    П.П. Ако само някои Х са Y, няма начин всички Х да са Z, независимо, че всички Y са Z. Не съм се явявал на SAT, жена ми трябваше да се яви на изпити в INSEAD, ама пустата математика на английски я отказа. 🙂

  2. “когато българинът си каже “искам и аз така!” вместо “не, така не може!”, тогава всичко е изгубено. Щото така този българин легитимира случващото се.”

    Напълно съм съгласна!!! Идеално си напипал проблемът според мен. Нашата представа за ред и справедливост явно е, че не може за другите не защото не е редно, а защото не може за нас.

Коментирай

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.