политрици

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/06/02/910536_boiko_borisov_za_slavi_trifonov_ako_iska_da_e_politik/?ref=miniurl

Директно поствам линка, че нещо се разядосах.
Отдавна не бях писал, но ето на – трябваше някъде да изпусна парата. Не, да се изповръщам дори!

Бойко Борисов не го харесвам, ясно е.

Слави Трифонов – и него хич не го харесвам. Ако не е ясно – да бъде.

Обаче това е нелепо, гаменско, непрофесионално и неполитическо поведение! Това, бойковото. Ама не-ле-по!

Задават ти в едно от най-гледаните ТВ предавания някакъв въпрос. Не някакъв, няколко. 25. И те “канят” да идеш да отговориш. Да, ясно е, че Славчо си прави PR на гърба на правителството, на гърба на ББ, яхнал вълната на недоволството и страха от вече очаквания крах на крехката ни икономичка…

НО!

Бойко Борисов е министър председател. Шефът! Вождът! Той прави, той струва, той ръководи! (И патки пасе!)

Когато си политик от такъв ранг (no comment) и в най-гледаното “токшоу”, колкото и изчалгарено да е, ти зададат въпроси, ти не се държиш по този долнопробен, нагъл, гаменски, махленски, просташки, мутренски, мачистки начин! Ако ще се правиш на важен – мълчиш! Щом са прости и не са ти на нивото – мълчиш! Ще си играеш на мъдър политик и МЪЛЧИШ!

ИЛИ

Отговаряш на въпросите! Ако в някои от тях има лъжи, неистини, изкривени твърдения и факти – разобличаваш ги! Ако трябва – чакаш 2 седмици, за да може с умните глави да измислите правилните отговори, след което

ОТГОВАРЯШ!

Оф, ядосах се! Не може премиерът ни да се държи и да говори като някой селски бияч/ебач! Колкото и това да се харесва на “народа”, колкото и да звучи “като хората”, колкото и да бил “близък до избирателите” с този си начин на поведение… той е краен.

Оф, и аз се мисля за маркетолог… Ми той човекът се справя – нали така спечели изборите и народната либоф? Направил си е сметката и тя излиза. Ама аз, беден идеалист, по някаква причина си мисля, че трябва да се спазват разни там писани и неписани правила – за поведение, за политикотворение и т.н.

Дрънци.

В крайна сметка може би аз съм тъпичък.

14 Replies to “политрици”

  1. Освен да се съглася с теб, в случая няма какво друго да добавя…

  2. Няколко забележки:
    “Политрици”:

    Политиците водят до запек. Политриците(множество трици) водят до качествена перисталтика, нисък холестерол и кръвна захар, т.е. добро общо здраве

    “(И патки пасе!)” : Проблема е, че ние сме патките :(!

    Аз минавам за “селски бияч/ебач”: Ама не се ‘аресвам на народа, нито “говоря” кат’ ББ. Т.е. успявам да си следя мисълта и след 3-тата дума 🙂

  3. Политици ловят патки с трици 🙂 Дали пък не е множествено на “трик”?

  4. Какво значи “Или отговаряш на въпросите или мълчиш”? 25-те въпроса на Слави са толкова манипулативни. Никой с мозък главата не би отишъл да отговаря в вечерно предаване, знаейки че отсреща го очаква цяла империя нападатели.

    А и в действителност Борисов е мълчал, нали? В смисъл – дава някакъв отговор чак сега, а са минали доста дни.

    Прочетох много интересен коментар в Дневник: Как ти звучи – “Днес президента на САЩ отговри публично на 25-те въпроса на Джей Лено..” Смях в залта.

    Слави е НИКОЙ, за да очаква премиерът да бъде длъжен да гостува в предаването му. Слави е водещ, водещите са просто водещи. Това, че в България ги приемаме твърде *големи* е някаква изкривена действителност у нас.

    Иначе не симпатизирам на Борисов. Просто анализирам ситуацията.

  5. Ама не съм казал Бойко да ходи там да му отговаря! Това наистина би било смешка.

    Но това, което той направи Е отговор, който гласи “Аз няма да му отговоря”. No! No! Bad prime minister! Мълчи си бе, игнорирай!

    Нали не очакваш да се изкефя, че премиерът ни се държи като селски бек?

  6. Аз не искам сега да я чета оригиналната статия за да не се ядосвам / досаждам, но прочетох твоята публикация и ми се струва, че допускаш обичайната грешка. Разсъждаваш как би постъпил ти ако си на мястото на Бойко и забравяш, че той не е ти. С други думи съвсем различен човек е и в този случай постъпва както винаги е постъпвал и както му е присъщо. Кога си го виждал “да мълчи мъдро”?

  7. @helen – ми то аз накрая си го казвам, че мисля от моята собствена гледна точка 🙂 Нали виждаш какво съм писал – тъпичък съм си.

  8. @Gombeto Никой не счита, че е редно да отговаря на въпросите на Слави, но репликата “аз можех отдавна да приключа шоуто” определено е излишна и в типичен ББ стил – вижте кой съм аз, каква власт имам и внимавайте, за да не ви се случи случка..

  9. Здравейте,

    Попаднах случайно тук, но прочетох поста на №5, в който се цитира “интересен коментар в Дневник”. А този “интересен коментар” е по повод на мой пост във форума на Дневник.
    Наистина не знам дали президентът на САЩ е отговарял публично на 25 въпроса на Дж. Лено. Но се сещам за David Letterman.http://www.youtube.com/watch?v=LmE7tuR0364&feature=related, асъщо и за безброй интервюта на мутрата премиер, в които той с охота отговаря на любезните въпроси.
    И там в Дневник и тук ще си позволя да напиша, че проблемът изобщо не в това, че някакви сценаристи, на накакъв си Слави задават някакви въпроси. Проблемът е, че тези въпроси действително съществуват и мутрата премиер отказва публично да им даде отговор. Ако мутрата не иска да ходи в предаването на Трифонов, защото последният и сценаристите му не го обичали, да даде тези отговори на гласоподавателите си, на тези, които го обичат.

  10. Че кой казва, че си тъпичък? Освен ти, де 🙂
    Повечето хора разсъждават така – неизбежно е. И кой казва, че неговият начин е правилният и че непременно е резултат на стратегия?

  11. @bgkurshum – Съгласен съм. Освен това, премиерът да заяви публично, цитирам, “аз можех отдавна да го приключа, но считам, че не е демократично” – това си е заплаха, колкото и косвена/завоалирана. Не мога да повярвам, че човек с такова поведение може да има толкова висок рейтинг пред избирателите! Явно българите обичат да бъдат юркани. Всенароден мазохизъм.

    @helen – Не знам дали е резултат на стратегии, но дори и да не е бил изначално, вече се е превърнал в стратегия. В момента в който установиш, че кучето ти те слуша след като го набиеш, вероятно се възползваш от това ново познание.

  12. МАлко късничко, но струва ми се че ББ е заел именно вярната позиция -“Не ме интересува”
    А Славейко ми намирисва да изпълнява нечия заръка, защото ако толкова са интересни тези въпроси и важни, има все начини да стигнат и до прокуратурата и до европа(та) ако щете.Но не, той дига буря в чаша с вода, колкото да предизвика интерес.И да побутне задрямалия и отегчен зрител 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.