ползата от Желева

Ха! След предния ми коментар – друга песен! Ма как така?

Ето как – лаишкото ми мнение е следното:

Покрай цялата тази история с Р. Желева, европейските медии се съдраха да пишат коментари, анализи, критики и всячески да раздухват скандала – все пак е скандал, а това (се) продава.

От което следва, че много европейски граждани ще успеят да се запознаят с тази ситуация.
От което следва, че много европейски граждани ще се запознаят по-добре, поне косвено, с ЕП и всичките му сателитни тела.
От което следва, че много европейски граждани ще успеят да си изградят по-ясна представа и по-мотивирана позиция.
От което следва, че много европейски граждани ще участват по-ефективно в европейската демократична система.

Защото, нека не се заблуждаваме, самата структура на ЕС, като изключим елемента на свободната мобилност, който е така близък до еврогражданите (все пак е изключително лесно да пътуваме из Европа), е сравнително дистанцирана от обикновения европеец, който не си е направил труд да прочете всичката налична инфомация и да се образова. А информацията никак не е малко!

Затова смятам, че ако не друго, то този скандал успява поне малко да приближи ЕС, ЕП, ЕК и Е[x]^n до обикновения човек, който ежедневно се интересува от клюките, живота на звездите, хороскопите, футболните мачове… но не и от политическия пъзел “ЕС”, който управлява живота му.

2 Replies to “ползата от Желева”

  1. В частност ще се запознае и с едвопейските партии.Имам предвид матросовската рекация на ЕНП (Желева е заместник председател?!). Голям смях! И колко показателно, ще отнесе словашкия кандидат, защото бил социалист и казал, че циганите лежат на гърба на държавта.

  2. abe daite niakvi kachestveni linkove po toia skandal s jeleva che az izpusnah vsichko shtoto togava biah nasilstveno vyvlechena v drug vid skandal %&#$!

    sfatla

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.