разЖЕЛЕВАне

Разкъсаха я, милата! Румяна Желева, де, не друга.

Ама как не?

Слухове, твърдения, подхвърляния и всякакви (псевдо?)компромати сноват из медийното пространство и мрежата, при това от месеци. Не я познавам лично, не съм запознат с конкретни и сурови факти, затова моето мнение не е свързано с предполагаемия конфликт на интереси.

Друг проблем виждам аз.

След като е запозната с всичко, което се приказва за нея; след като знае какво е изписано и изговорено; след като е наясно с обвиненията; след като познава законовата рамка; след като знае къде е и не е в нарушение; след всичко това, би следвало да е достатъчно подготвена да отговаря на въпросите на евродепутатите, евромедиите и еврогражданите.

АКО тя е неподготвена при наличието на всички тези фактори, това означава, че не си е направила домашното. И то не домашното, което й иска някоя учителка в гимназията, по предмет, който смята за ненужен. Не, говоря за домашното, което може да запази името й чисто пред света.

А щом не е съумяла да подготви едно домашно така важно за самата нея, дали е достойна да заеме пост, който ежедневно – не, ежечасово – ще й дава домашни работи, от които зависят много други хора?

Друг е въпросът, че ако това беше някой немски депутат, всичко това щеше вече да се е случило на родна почва и той/тя нямаше изобщо да бъде допуснат/а до този европарламентарен изпит. И ако не за друго, то защото Германия вероятно щеше да се почувства изключително нелепо да види как неин собствен депутат (еквивалент на Желева) бива излаган – в лошия смисъл – пред света от свой собствен сънародник и колега (Първанова).

Може да са от различни партии, но по този начин показват липса на национална солидарност И освен това ясно демонстрират слабата ефективност на нашата собствена система.

One Reply to “разЖЕЛЕВАне”

  1. хм аз мисля че това е ефекта на замайването от власта.Ефекта ББ (БойкоБорисов)че всичко ще стане лесно само защото е на правилната страна.Не вярвам да е толкова глупава.Само че очевидно тоз ефект е силно изразен предимно когато нещата се случват около него ББ .Ето, подобно нещо се загатна и с другата жена управляваща Фъндъкова аха аха и бяха награбили заради “колосалния” снеговалеж от 3-4 см дето предизвика невиждани задръствания и катализми. Но Р.Ж. се изложи яко.Иначе ми е симпатична де..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.